Sonskyn Spinasie-paai
Hanli
Geldenhuys
(Houtbord op foto gemaak deur oud-Lochie Francois Theron 0825565450)
Daar
is maar net 'n ding met 'n pie, 'n regte kafee-pie. Ons almal ken die storie van die man wat
volgens hom so lus was vir 'n Rennie, dat hy sommer 'n pie geëet het.
Een
van my kosbaarste uiteet-herinneringe was in 'n klein kafeetjie met geruite
plastiek tafeldoeke in Wellington toe my ouers my destyds vir die eerste keer
by die koshuis afgelaai het. Met 'n Big
Jack-pie, mash en gravy was ek gereed om my nuwe lewe
tegemoet te gaan. Trooskos op sy beste.
Wat
my laat dink – hoe dan nou anders? Die woord paai, volgens die
HAT, beteken immers deur mooi woorde, beloftes, tegemoetkomings
tevrede stel, probeer sus of in 'n bevredigende stemming bring. Troos, met ander woorde.
Vandag
nog bring 'n pie troos in ons huis.
'n Heerlike heilsame hoenderpastei met skilferkors, of 'n geurige
skenkelpastei, of gisteraand se oorskiet maalvleis met 'n skepdegie bo-op. Of dan hierdie sonskyn spinasie-paai – vrolik,
mooi en maklik. En as vleislose Maandae
by jou huis net so swak aanvaar word soos by myne, voeg jy hoender of spek of
wat ookal in jou kas is, by. Paaikos,
trooskos, huiskos. Laat waai met paai!
Om
hierdie sonskyn-paai te maak is baie eenvoudig. Meng 500g meel, 90 ml olyfolie,
200 ml warm droë witwyn en 1 eetlepel sout saam in 'n
menger. Wanneer die deeg 'n bal vorm,
draai dit toe in kleefplastiek en sit dit eenkant. Meng nou 2 bossies gekookte, gekapte spinasie,
350 g ricotta kaas (ek is seker roomkaas sal ook werk), 1 eier en
100g gerasperde parmesaan kaas (as cheddar al is wat jy het, gebruik
dit). Geur met sout en peper. Verdeel die deeg in twee en rol twee groot
sirkels van ong. 30cm in deursnee uit.
Plaas die een deegsirkel op 'n bakplaat en sprinkel broodkrummels
oor. Sit 'n gedeelte van die vulsel in
die middel en pak die res teen die rand van deeg in 'n sirkel. Sprinkel parmesaankaas (of cheddar) oor. Bedek met die tweede deegsirkel. Druk die rante vas met 'n vurk. Sit 'n klein bakkie in die middel van die
pastei en druk liggies. Prik met 'n vurk
al om die rand van die bakkie. Sny nou
die buiterand in 2cm-snye met 'n skerp mes en draai elke sny effens. Verwyder die bakkie. Bak by 180 grade Celsius vir ongeveer 30
minute. Bedien met 'n groen slaai.
![]() |
![]() |
Stap 2: Sit 'n gedeelte van die vulsel in die middel en
pak die res teen die rand van deeg in 'n sirkel. Sprinkel parmesaankaas (of cheddar) oor
|
Stap 3: Bedek met die tweede deegsirkel. Druk die rante vas met 'n vurk. Sit 'n klein bakkie in die middel van die
pastei en druk liggies. Prik met 'n vurk
al om die rand van die bakkie.
![]() |
Stap 4: Sny nou die buiterand in 2cm-snye met 'n skerp
mes en draai elke sny effens. Verwyder
die bakkie. Bak by 180 grade Celsius vir
ongeveer 30 minute. Bedien met 'n groen
slaai.
|
No comments:
Post a Comment