SPEK-JASSIE AARTAPELS
BESTANDELE:
“Baba”
aartapeltjies / aartapels middel deur gesny - 8 aartapels gehalfeer
Spek repies - 2 pakke spek
Sampioene - 1 pak
Botter - 125ml
Sout - Knippie
Peper - Knippie
METODE:
Sny
die aartapels in die helfde. Plaas die aartapels in ‘n mikrogolf vriendelike
glas bak. Voeg water by sodat al die aartapels bedek is en kook in die
mikrogolf vir
10 minute. Laat die aartapels afkoel en
voorverhit die oond op 180°C. Hierna neem jy elke aartapel en draai dit toe met
‘n repie spek. Om te verseker dat die spek nie loskom nie, steek dit vas met ‘n
tandestokkie. Plaas die toegedraaide aartapels in ‘n oondvastebak. Spoel die
sampioene af en voeg dit tussen die aartapels. Smelt die botter en voeg dit
bo-oor die toegedraaide aartapels. Voeg spesirye by na smaak. Plaas in die oond
vir
25
minute of tot die aartapels sag en die spek bros is.


WENK:
‘n
Ander opsie sal ook wees om kaas bo-oor te rasper voor dit in die oond geplaas
word. Die kaas sal smelt en goudbruin bo-op verkleur.
Dit is ‘n
heerlike en maklike resep vir aartapels wat saam met kook kos of ‘n vleisie op
die kole geniet kan word. . Dit is ‘n resep waarmee die kinders kan help, veral
wanneer dit kom by die aartapels se “jassies” aantrek Hou jou lyf Hilda en pas
die resep aan om by die geleentheid te pas.
No comments:
Post a Comment